Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

Poziv za prijavu volonterskih aktivnosti za manifestaciju "Hrvatska volontira"

24-04-2017

Hrvatska mreža volonterskih centara već sedmu godinu zaredom organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“ kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora, ovom manifestacijom nastojimo potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Hrvatska volontira ove će se godine održati od 22. do 27. svibnja 2017., a njezina specifičnost jest i dodatna sinergija koju ostvaruje s manifestacijom Dani otvorenih vrata udruga u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH te festivalom Gledaj (u)druge kako bi se građani dodatno informirali o radu udruga, važnosti njihova postojanja te dobrobitima koje stvaraju u svojim zajednicama.

Osim navedenoga, nastavno na prošlu godinu, i ovogodišnjom manifestacijom želimo povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva. Volontiranje poslovnog sektora prilika je da se proširi prostor povezivanja i otkloni distanca koja nastaje radi različitosti poslovnog, civilnog i javnog sektora – u ''jezicima'' kojima govorimo, načinima na koje radimo, vrijednostima koje smatramo najvažnijima.

Pozivamo vas da i ove godine organizirate volonterske aktivnosti u koje možete uključiti što veći broj građana, a koje ćete „krojiti po mjeri“ zajednica u kojima djelujete.
Aktivnosti koje planirate provesti i ove godine prijavljujete isključivo putem online baze volonterskih aktivnosti, a možete prijaviti i vaše redovne aktivnosti koje ćete provoditi u tjednu manifestacije (upute za korištenje baze nalaze se OVDJE).
Planirane volonterske aktivnosti možete prijaviti na: http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/ najkasnije do 16. svibnja.

Unesene informacije bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini i vjerujemo da će se kroz veliki broj akcija i veliki broj svih nas uključenih u manifestaciju prikazati i snaga naših ovogodišnjih poruka:

Dobro je za tebe. Dobro je za druge. Dobro je za tvoju tvrtku. Zavolontiraj se! i pridruži nam se u ovogodišnjoj manifestaciji „Hrvatska volontira“!

Za dodatne informacije o temi manifestacije pročitajte poziv organizatorima volontiranja, a za informacije o prethodnim manifestacijama Hrvatska volontira otvorite sljedeće poveznice: Hrvatska mreža volonterskih centara, izvještaj Hrvatska volontira 2016. te film o manifestaciji.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Poziv za prijavu volonterskih aktivnosti za manifestaciju "Hrvatska volontira"